2011. július 22., péntek

Catrice tégelyes tus & ecset teszt

A Catrice tégelyes tus illetve a hozzá való tusecset kerül ma bemutatásra, melyek így összesen kerültek annyiba, mint a tubusos Rimmel tusom. Sokat hezitáltam, hogy mindezeket Essence-ben válasszam, de ez nagyobbnak  tűnt, és a hozzá való ecset kétvégű, az Essence-é pedig csak egy sima vágottvégű ecset, és azt hiszem körülbelül azonos árkategóriában mozogtak, nem sokkal volt így több.



Nos, nem egy hatalmas tégelyről beszélünk, ami ebben a formában nem is lenne praktikus, hisz a tus folyékony, így a levegővel való érintkezés szárítja. Ezért tanácsolom, hogy két ecsetmártás között tegyük rá a tetjét , hiába tűnik pár másodpercnek, sok kicsi sokra megy, így elkerülhetjük az idő előtti beszáradást.
  • Pozitívum:
Állaga kellően folyékony, hamar szárad, viszont van elég időd a formázásra.Elkenésére esélyed sincs, a sima folyékony tusokkal ellentétben, plusz a szempillákat se kenjük vele össze, ami a hagyományos tusról nem mondható el, főleg ha szempillagöndörítőt is használunk.


  • Negatívum :
A legnagyobb negatívum, hogy rohadt nehéz lemosni! Maszatolódik, és 3-4 vattakorongot is elhasználok (2 szememre) mire sikerül eltávolítani.A végére totál kidörzsölődik tőle a szemem.
Pár óra után sajnos a szemceruzához hasonló módon szétfolyik a szemem külső sarkában:S Nekem olajosodásra hajlamos a szemem, emiatt nem túl előnyös számomra. És nem gondoltam volna, hogy a macerás ecsettisztítás miatt ennyire lusta leszek használni! Sokszor emiatt sem veszem elő, főleg ha sietek valahova:)


Látni már, hogy használtam:)


A kétvégű ecset egy vékony-és egy vágott végű tusecsetből áll, amely egy aranyos tokban van, sőt a vékony ecsetvéget még azon belül is egy kis műanyag tok védi.A fogása nekem nagyon jó, a vékony végű használata közben forgatom a kezemben, mikor hogy jó:) A keménysége pont megfelelő, viszont (!) használat után rögtön mossuk ki, mert ha beleszárad, az a keménység már kényelmetlen lesz!


Imádom az ilyen tokokat, és tetszik a design is


Maga az ecset


Hogy mit ajánlok az amatőröknek? A hagyományos folyékony tust, ugyanis az a legnehezebb!:D Azon kell megtanulni, és ez a folyamat nem rövid idő, rá kell állnia a kéznek.Ha már megy akkor érdemes tégelyes tust venni, mert akkor kísérletezhetünk a vékony végű ecsettel, mellyel a legapróbban rajzolhatjuk meg tusvonalunkat, kísérletezhetünk a vonalvastagsággal, ívelés formákkal. A vágott végű ecset pedig a sima egyenes vonalakra a legpraktikusabb, profik számára egyértelműen ez a leggyorsabb módszer!
És az eredmény:) Árakról pedig Itt tájékozódhattok.

/Vékony végűvel készült/

2 megjegyzés:

  1. nagyon gondolkozok már egy tégelyes tuson. eddig csak folyékonyat használtam, de kíváncsi vagyok a tégelyesre is :)

    VálaszTörlés
  2. 1000x könnyebb! Nekem nagyon bejön csak a beszáradástól félek:D

    VálaszTörlés